Мектепте тамақ дайындау және тарату кезінде жеткізілетін өнімдердің сапасын және санитарлық-гигиеналық талаптарды сақтауды бақылауды жүзеге асыру мақсатында бракераждық комиссия құрылды және жұмыс істейді. Бракераждық комиссияның құрамы: мектеп директоры Берден К.К. және ДТІЖО Тюлегенова Г.К, әлеуметтік педагог Ерден Б. мектеп медбикесі Кулахметова Л.Ж. қатысуымен бракеражды дәптерлермен танысып, балаларға берілетін тамақтың дәмін көрді. Мектепте «Жалпыға бірдей білім беру» қорынан тегін тамақтанатын білім алушылардың жалпы саны 79 оның ішінде 47 ( 1-4 сыныптар), 32 ( 5 - 11 сыныптар) . Бүгін ас мәзірі бойынша палау сиыр етімен, қызанақ мен қияр салаты, нан, бал,қант қосылған тәтті шай. Мониторинг барысында азық-түлік жарамдылық мерзімі мен сақталу ережесі қаралды . Асхананың санитарлық жағдайы талапқа сай.Гигиеналық нормалардың сақталуы қадағаланады, ас ішетін блокта барлық санитарлық талаптар орындалған.